четвртак, 11. април 2019.

Нови међународни руско-српски документарни филм са темом РУСКА КЊИЖЕВНОСТ У СРПСКИМ ШКОЛАМА


Ево како је било... данас смо били на снимању првог дела новог међународног руско-српског документарног филма са темом РУСКА КЊИЖЕВНОСТ У СРПСКИМ ШКОЛАМА, у корелацији предмета историја, српски језик, географија и веронаука.

Место снимања манастир Лешје (у близини Параћина), манастир грађен у руском стилу... нешто феноменално, као из бајке. У повратку обишли смо и манастир Покрова Пресвете Богородице у Ђунису.

Ученици су говорили о једном од најзначајнијих руских научника који је живео и стварао у Србији, а био је деда нашег познатог тенисера Виктора Троицког, Сергије Викторович Троицки и о Крмчији, о којој се врло мало зна. Када будете гледали филм имаћете много тога да научите и први пут чујете неке податке... то је и наш циљ. 

Ученици су били као и увек, фантастични.
Ускоро ће бити и снимање другог дела... где ће ученици говорити о Јесењину, Пушкину и Чехову. Рецитоваће стихове на српском и руском језику - Брезу, Писмо мајци, Волео сам Вас. Затим рецитују одломке из Евгенија Оњегина. И кратко говоре о књижевним делима и писцима у основној и средњој школи.