понедељак, 18. октобар 2021.

ПРИЧАМ ТИ ПРИЧУ
Пријатељи деце Србије организовали су конкурс на тму "ПРИЧАМ ТИ ПРИЧУ". Задатак је био осмислити и снимити кратак видео запис читања неке приче. Мали библиотекари су имали идеју да читају причу својој баки у знак захвалности свим бакама које су својим унукама читале приче у детињству. "Прича о малом прсту" -Душана Радовића,ј избор је ученика - чланова библиотечке секције.Наша библиотечка секција је , под менторством библиотекарке Марије Марковић освојила прво место у Србији,обогатила своју библиотечку грађу књигама добијеним за освојено прво место као и заслужено објављиваље видео записа приче на youtube каналу "Пријатељи деце Србије" и аутоматско слање видеа свим старачким домовима у Србији.

На следећем линку можете погледати наш награђени видео запис приче

БИБЛИОТЕКЕ СЕ НЕ ПРАВЕ, ОНЕ РАСТУ !

             
        У школској 2020-21.години читали смо и расли заједно, упркос епидемиолошкој  ситуацији која нас је задесила. На линку испод текста можете погледати резултате нашег стваралаштва и креативности. 
 


  

уторак, 11. мај 2021.

ДАН ШКОЛЕ - 9. МАЈ

  Ове године обележавамо 49, рођендан наше школе. Управо толико успешних година постојања, успеха и васпитно-образовног рада.Традиционалну прославу рођендана нисмо могли обавити,због актуелне епидемиолошке ситуације у земљи,али смо зато снимили филм о 9. мају, датуму битном за нашоу историју али и за нашу школу.

 9.мај представља симболичан почетак рада наше установе,али је и симбол победе и ослобођења.Тим поводом је колектив наше школе са директорком Верицом Раденковић положио венце и одао почаст жртвама на Спомен-парку Бубањ .

Поводом обележавања дана школе,библиотека је расписала ликовно-литерарни конкурс на тему" Слободу дугујемо херојима са Бубња". Најуспешнији радови награњени су књигама.

Са жељом да истрајемо у поштовању и очувању правих вредности свим ученицима и запосленима честитамо Дан школе и желимопуно успешних,вреднихи радних година !
понедељак, 19. април 2021.

"КО КАЖЕ ДА НЕ ЧИТАМ ЛЕКТИРУ ?"

 На литерарном конкурсу "Ко каже да не читам лектиру " наша ученица Маша Стојановић 5-2 ,

доказала је да чита лектиру и написала предиван литерарни рад на тему " Сумљиво лице у мојох

школи " и освојила прво место на конкурсу.

БРАВО МАШО И НАСТАВИ ДА ЧИТАШ ЛЕКТИРУ!✏А сада можете прочитати Машину причу која се налази у електронском облику испод текста.

петак, 15. јануар 2021.

среда, 18. новембар 2020.

ИЗВЕШТАЈ РАДА БИБЛИОТЕКЕ У ШКОЛСКОЈ 2019-2020

 


Драги родитељи,ученици,сарадници и сви наши читаоци,у жељи да направимо ретроспективу рада наше библиотеке у школској 2019-2020. а да вама то буде интересантно,направили смо малу електронску књигу о томе.Кликом на линк у прилогу можете да прелистате дневник наших активносте прошле школске године.Хвала.

https://online.fliphtml5.com/evzlb/vlef/#.X6JyG6lzLVQ.gmail

уторак, 10. новембар 2020.

КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ

 Захвалност и награде на уметничком конкурсу " Крв живот значи"Црвеног крста у Нишу стигле су и нашој школи. Наиме, ученицима Андријана Манасијевић, Маша Крстић и Христина Арсић повеље захвалности уручила је секретар Црвеног крста Сања Стојановић , а награђена је и директорка школе Верица Раденковић и наставница српског Тања Цекић. Школска библиотека је њиховом заслугом обогаћена неопходним књигама из школске лектире.