уторак, 11. мај 2021.

ДАН ШКОЛЕ - 9. МАЈ

  Ове године обележавамо 49, рођендан наше школе. Управо толико успешних година постојања, успеха и васпитно-образовног рада.Традиционалну прославу рођендана нисмо могли обавити,због актуелне епидемиолошке ситуације у земљи,али смо зато снимили филм о 9. мају, датуму битном за нашоу историју али и за нашу школу.

 9.мај представља симболичан почетак рада наше установе,али је и симбол победе и ослобођења.Тим поводом је колектив наше школе са директорком Верицом Раденковић положио венце и одао почаст жртвама на Спомен-парку Бубањ .

Поводом обележавања дана школе,библиотека је расписала ликовно-литерарни конкурс на тему" Слободу дугујемо херојима са Бубња". Најуспешнији радови награњени су књигама.

Са жељом да истрајемо у поштовању и очувању правих вредности свим ученицима и запосленима честитамо Дан школе и желимопуно успешних,вреднихи радних година !
понедељак, 19. април 2021.

"КО КАЖЕ ДА НЕ ЧИТАМ ЛЕКТИРУ ?"

 На литерарном конкурсу "Ко каже да не читам лектиру " наша ученица Маша Стојановић 5-2 ,

доказала је да чита лектиру и написала предиван литерарни рад на тему " Сумљиво лице у мојох

школи " и освојила прво место на конкурсу.

БРАВО МАШО И НАСТАВИ ДА ЧИТАШ ЛЕКТИРУ!✏А сада можете прочитати Машину причу која се налази у електронском облику испод текста.

петак, 15. јануар 2021.

среда, 18. новембар 2020.

ИЗВЕШТАЈ РАДА БИБЛИОТЕКЕ У ШКОЛСКОЈ 2019-2020

 


Драги родитељи,ученици,сарадници и сви наши читаоци,у жељи да направимо ретроспективу рада наше библиотеке у школској 2019-2020. а да вама то буде интересантно,направили смо малу електронску књигу о томе.Кликом на линк у прилогу можете да прелистате дневник наших активносте прошле школске године.Хвала.

https://online.fliphtml5.com/evzlb/vlef/#.X6JyG6lzLVQ.gmail

уторак, 10. новембар 2020.

КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ

 Захвалност и награде на уметничком конкурсу " Крв живот значи"Црвеног крста у Нишу стигле су и нашој школи. Наиме, ученицима Андријана Манасијевић, Маша Крстић и Христина Арсић повеље захвалности уручила је секретар Црвеног крста Сања Стојановић , а награђена је и директорка школе Верица Раденковић и наставница српског Тања Цекић. Школска библиотека је њиховом заслугом обогаћена неопходним књигама из школске лектире.

" ЈЕЗИК ЈЕ ХРАНИТЕЉ НАРОДА "

" Докле год живи језик, докле га љубимо и почитујемо, њим говоримо и пишемо, прочишћавамо, дотле живи и народ, може се међу собом разумевати и умно саједињавати, не прелива се у другога, не пропада."- речи су Вука Стефановића Караџића.

Вук Стефановић Караџић, српски филолог и књижевник,реформатор српског језика и писма,сакупљач и проучавалац српске народне песме и других умотворина усмене народне књижевности,писац прве грамарике,првог речника српског народног језика,књижевноуметничких остварења рођен је у Тршићу, 6.11.1787. У историји српског народа, као и данас,ништа не може да убедљивије докаже ту вечну истину од сведочанства које пружају живот и дело Вука Стефановића Караџића. 

Имајући у виду дан рођења Вука Стефановића Караџића, у намери да на прави начин вреднујемо Вукову бесмртну духовну задужбину,коју је подарио свом народу, посветили смо први час Вуковом животу и делу. У прилогу су фотографије које показују посвећеност наставника и ученика обележавању овог значајног датума.
Причам ти причу...

 " Причам ти причу " је пројекат Министарства просвете покренут у сарадњи са друштвом Пријатељи деце Србије. Задатак овог онлајн конкурса је да се сниме видео записи на којима деца читају своје омиљене приче старима. Овај запис ће бити постављен премијерно и на Youtube каналу Пријатеља деце Србије а линк ће бити електронски достављен домовима за старе у Србији.На тај начин,ми ћемо показати нашу креативност у нарацији али и то, да је међугенерацијска солидарност увек двосмерна и могућа у свим временима,укључујући и ова сада ,у којима се носимо са епидемијом.
Наши мали библиотекари " Хероји у библиотеци " радо су са својим библиотекаром Маријом Марковић осмислили и снимили један видео запис приче Душка Радовића- Прича о малом прсту а ово су неке фотографије са снимања.